Sådan fik jeg 10 jobtilbud på 24 timer

Tidligere i år kom jeg frem til, at der skulle nye udfordringer på tegnebrættet. Jeg syntes, at det ville være mest hensigtsmæssigt at fortsætte mit professionelle liv som fastansat. Det betød et farvel til livet som selvstændig og goddag til jobbet som SEO konsulent hos search marketing bureauet Webjuice.

Jeg vil her fortælle, hvordan jeg fik 10 jobtilbud fra så forskellige steder som Malaga, Lolland, Aarhus, Horsens, Odense og København.

Hvem har ansvaret for succes?

Til ære for nye læsere her på bloggen, vil jeg kort introducere mig selv. Jeg er 21 år gammel, kommer fra Midtfyn og har arbejdet professionelt med online markedsføring, i særlig grad søgemaskineoptimering/SEO, siden 2011, hvor jeg stadig gik i gymnasiet.

På daværende tidspunkt havde jeg i en længere periode vidst, at den traditionelle sti, der fører via en videregående uddannelse til et arbejde, var helt udelukket for mig. Både fordi, der ganske enkelt ikke var en eneste uddannelse, der tændte mig og samtidig fordi, mine karakterer var helt håbløse som følge af 2 år med en cocktail af ‘spændende’ lærertyper og medfølgende magtesløshed over at være i et system, der ikke passede mig.

Jeg var 18 år gammel og vidste, at jeg havde et fint hoved skruet på, på trods af, at mit karakterblad skreg, at jeg skulle søge job i Netto og blive der. Jeg kom frem til, at den eneste, der bærer ansvaret for, at jeg skulle få succes i livet, var og er mig selv.

Gå egne veje

Jeg tog selv ansvaret for min uddannelse og begyndte at studere online marketing i timerne og i min fritid. Det blev en besættelse, som jeg ved, mange andre iværksættere kender til. Man kan ikke slippe det og ender med flere søvnløse nætter fordi, der altid er lidt mere viden at suge til sig eller lidt mere arbejde at udføre.

I foråret 2012 høstede jeg den første store frugt som følge af den autodidakte stil. Jeg fik lyst til at bo i Berlin, søgte en stilling i den tyske hovedstad og 2 uger efter boede jeg i Berlin, hvor jeg arbejdede med SEO for en stor international virksomhed.

Et halvt års tid senere tog jeg tilbage til Danmark, hvor jeg gav den fuld gas med min egen lille virksomhed, udviklede mine færdigheder og skabte relationer med andre iværksættere.

10 jobtilbud på 24 timer

Da jeg kom frem til, at jeg skulle videre og gerne ville fastansættes, skrev jeg dette indlæg her på bloggen og delte det på Google+ & Twitter. Det helt centrale i historien om de 10 jobtilbud op 24 timer er netop de sociale medier.

Enhver kan skrive på sin blog, at de gerne vil have et job. Men det er ikke alle, der forstår styrken i de sociale medier og den effekt det har, når ens blogindlæg bliver delt til flere tusinde personer i ens primære branche.

Uden at tænke videre over det, havde jeg bygget relationer med en lang række danske online marketing folk og iværksættere. Når andre delte noget vigtigt eller interessant på Google+, delte jeg det videre ud i mit eget netværk og det er altså en tjeneste, der bliver gengældt. Det har jeg set flere gange og specielt, når en fellow online marketing mand søger job, har brug for at få solgt pladser på et kursus eller lignende, så er det danske iværksættercommunity helt afsindigt flinke til at hjælpe vedkommende med at finde et job.

  • Det handler ganske enkelt om god karma. Hvis du hjælper andre, hjælper de dig – såre simpelt.

Da jeg meldte ud på Google+, at jeg var frisk på en fastansættelse blev mit indlæg delt 17 gange og fik i alt 76 +1’er. Udover at blive set af de knap 800 folk, der havde mig ‘cirklet’ i forvejen, blev indlægget således spredt af andre fra min branche – videre ud til målgruppen af virksomhedsejere.

google+

Det resulterede som bekendt i 10 henvendelser på et døgn (og et par stykker mere i dagene derefter). Faktisk gik der kun 45 minutter fra jeg udgav indlægget til kontakten med min nuværende arbejdsplads var skabt.

Grunden til, at jeg skriver dette indlæg er, at jeg gerne vil inspirere andre unge til at fravælge den sikre vej i livet og søge alternative stier til succes, der forresten kan defineres af den enkelte. Ved at dele min historie håber jeg, at jeg kan inspirere dig til at kigge op fra skolebogen og tænke over, hvad du i virkeligheden ønsker dig med livet.

Jeg forstår godt de virksomheder, der hellere vil ansætte en ung autodidakt iværksætter, der har erfaring med decideret arbejde, end en nyuddannet, som har siddet på skolebænken hele sit liv. Jeg anerkender naturligvis, at man kan lære utrolig meget ved at tage en uddannelse, men i IT-verdenen er erfaring alpha omega. Det er kort sagt ikke kun et spørgsmål om at have de rigtige papirer, det er mindst lige så vigtigt at have erfaring fra felten.

Hvis drømmen er at blive advokat, så kender vi allesammen vejen. Men der er også andre stier. Stier der godt nok er fyldt med farer og ubekendte faktorer, men som også er ekstremt spændende og kan føre til et sted, hvor du har det godt.

Du får ikke drømmejobbet ved at oprette en profil på Google+, men du er selv med til at vælge ruten til drømmejobbet. Dét at blogge om mit felt (online marketing), deltage i debatter og være aktiv på sociale medier hjalp mig til at skabe en bevidsthed i branchen om, at jeg var én man gerne ville hjælpe (og ansætte).

Og hey – hvis iværksætterdrømmen braser, kan du jo altid tage en uddannelse 😉

2 Responses to “Sådan fik jeg 10 jobtilbud på 24 timer”

  1. Bo Lyhne December 10, 2013 at 12:18 am #

    Godt gået – og viser meget godt, at man selv er herre over og ansvarlig for sin egen karriere og succes. Og hvis man gør sit bedste og netværker med de rigtige, så har man langt større chandcer for at få de gode jobs, fremfor hvis man går og putter sig.

    Spændende læsning.

  2. Mads Jensen September 21, 2015 at 2:00 pm #

    Sejt arbejde, der er alt for mange som slet ikke er aktive nok når det gælder jobsøgning. Super inspirerende artikel!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.