Affiliate DM 2012 – Tanker om de andre og min rapport

Den 1. i måneden betyder opdatering i stillingen i affiliate DM over hele linjen. Det er altid fedt at se, hvad de andre har lavet og høre om tankerne bag. Indtil videre har jeg været overrasket over, hvor dovne folks planer er. Flere skriver bl.a. at deres planer er at skrive 3-4 indlæg og linkbuilde lidt – på en måned! Det virker lidt useriøst, hvis man rent faktisk går efter at vinde og nå først til de 50.000 kr i indtjening.

Det skriver jeg ikke for at være hellig, for jeg er selv en lazy bastard til tider, men jeg vil da mene, at hvis man har en shitty modeblog, hvis eneste formål er at ranke på ‘køb billige sorte sko online’ og ellers have et stort fedt link til Smartguy, så skal der skrives 3-4 indlæg om dagen.

Forskellige tilgange til affiliate marketing

Hvis vi kigger på stillingen i affiliate DM (den kommer online på affiliatedm.dk senere i dag 1. november) er det da også tydeligt at se, at det er Dennis Drejers Disciple, der har taget teten. Det har jeg faktisk stor respekt for – det kræver satme motivation og vedholdenhed at skrive så mange af den type tekster, men det giver så også rigtig mange penge i kassen. Disse sites har ingen udgifter, da designet skal holdes simpelt – fokus er at få folk videre til en webshop med det samme.

Eksempel:

Konfirmationskjoler

På den anden side finder vi de sites, hvor man tydeligt kan se, at bagmændende følger the Anders Saugstrup Method. Her er det infografikker, videoer, smarte beregnere og flotte webdesigns, der trækker læsset. Typisk for disse sites er, at de ikke har tjent så mange penge eller endda har underskud pga. udgifter til design, tekster og lignende.

Eksempel:

Hvem vinder – i det korte og lange løb? 

Det er jo blot at tage et kig på stillingen i denne konkurrence (og den foregående, hvor Dennis Drejers Nextfashion.dk vandt), så står det klart, at opskriften på hurtig succes er klar: skriv tekster, få besøg, henvis til webshop. Bang. Super simpelt og meget givende.

På den lange bane har jeg min tvivl. De flotte siders bagmænd vil hævde, at de ‘tyndere’ sites nok skal blive slagtet af en Google update og at stilen med at bygge flotte affiliate-sites er fremtiden. Personligt er jeg splittet. På den ene side har jeg tiltro til Google og tror, at de bliver bedre til at luge ud blandt skrabede affiliate-sites, så vejen bliver banet for de pæne sites. Omvendt tror jeg også, at de folk, som tjener rigtig gode penge på de simplere hjemmesider nok skal være klar, såfremt der kommer en ny opdatering fra Google.

Nå. Det er spekulationer, men jeg glæder mig i hvert fald rigtig meget til at se, hvordan udviklingen bliver de næste par år. Det skal også siges, at der naturligvis er gyldne mellemveje, hvilket det også virker til, at Ninja-Jan har fundet. Nu til mine egne tal.

Catering i oktober

Det var sgu ikke lige den fedeste måned for Dansk-Catering.dk. Jeg har hoppet lidt frem og tilbage på forskellige søgninger, men ligger nogenlunde jævnt på 20-30 besøgende om dagen. Det er ikke særlig mange, men jeg er fortsat overbevist om, at gennembruddet nok skal komme, når først jeg ligger godt på ‘catering’ og lignende søgeord.

Jeg har også det problem, at jeg kun kan tjene penge på catering i København, da Tjenestetorvet (som jeg leverer leads til), kun har udbydere af catering i det område. Det er frustrerende… Måske jeg skal i gang med lidt AdSense 🙁 EDIT: Jeg har taget konsekvensen og smækket et par smukke blokke ind hist og her.

Tal for oktober på Dansk-Catering.dk

 • Besøg: 806 unikke besøg & 1.582 sidevisninger.
 • Indtjening: 550,- på henvisninger til Tjenestorvet & 66,- på salg af ‘Spis Maven Flad’ = 616,-
 • Indtjening i alt:  1.116,-

14 Responses to “Affiliate DM 2012 – Tanker om de andre og min rapport”

 1. Alexander Larsen November 1, 2012 at 12:12 pm #

  Måske kan du overtale nogle af de virksomheder, der tilbyder catering til at prøve kræfter med affiliate marketing. Hvis det lykkes kan det øge dine muligheder markant 🙂

  – Alexander Larsen

 2. Anders Saugstrup November 1, 2012 at 12:26 pm #

  haha The Anders Saugstrup Method and the Dennis Drejer Disciples
  Lyder som romantitler fra Robert Ludlum! 🙂
  http://en.wikipedia.org/wiki/Robert_Ludlum#Selected_bibliography

 3. Lars Skjoldby November 1, 2012 at 12:30 pm #

  Hej Kristoffer
  Oprigtigt tak for opsang. Den ramte mig. 🙂

  For jeg er selv en af de deltagere som ikke har været helt så produktiv som jeg havde sat mig for. Jeg vil dog ikke sige jeg har ligget på den lade side den sidste måned, men prioriteringerne har været andre steder end på mit konkurrence site. Om det er useriøst afhænger af hvilke briller du tager på.

  Hvor om alting er, er disse månedsrapporter – både mine egne og jer andres, med til at holde mig til ilden, hvilket netop var en af årsagerne til min deltagelse. Så bare rolig – jeg skal nok komme efter det 🙂

  Dbh
  Lars

  • Kristoffer Føns November 1, 2012 at 5:25 pm #

   Hej Lars,

   Hehe, det er jeg da glad for 🙂

   Jeg kender det med prioriteringen. Det har også gjort, at jeg selv, desværre, ikke har fået gjort så meget ved min konkurrenceside i oktober, da jeg har været travlt optaget af at søgemaskineoptimere kunders sites..

   Helt enig! Det giver i den grad et energiboost, når man læser om, hvordan andre griber konkurrencen an. Det er super fedt!

 4. Mikael Rieck November 1, 2012 at 12:40 pm #

  Rigtig fedt indlæg og en tanke jeg også har haft.

  Det optimale ville nok være at få fingeren gevaldigt ud af… og så samtidig lave en masse af de lækre ting som Saugstrup er fortaler for.

  Kan man det, så tror jeg at DET vil være opskriften til sejr i denne konkurrence.

  /Mikael

 5. Gita Street November 1, 2012 at 1:25 pm #

  Din dansk-catering.dk er nede :-/

  Jeg synes ellers din indtjening lyder god – i forhold til antal besøgende, men når folk Googler efter catering, tror jeg nu også de er ret klar til at købe-

  • Kristoffer Føns November 1, 2012 at 5:28 pm #

   Weird, men tak for heads up!

   Ja, det er egentlig udmærket set i det store billede – det havde bare været sjovt at ligge #1 🙂

 6. Gita Street November 1, 2012 at 1:26 pm #

  Nu er den allerede oppe igen, men den var også nede på DownForEveryoneOrJustMe.

 7. Erik Hamre November 1, 2012 at 7:29 pm #

  Det er da en fornuftig indtjening!

  Som en der har mistet mange tusinde om måneden, flere gange, på grund af at jagte den korte gevinst, så vil jeg personligt ikke satse på at man går klar til næste opdatering. Eller, man skal bare være klar over hvad risikoen er og at det næppe er sådan man basere end fuldtids indtjening på nettet.

  • Kristoffer Føns November 2, 2012 at 4:06 pm #

   Jo tak, Erik.

   God pointe! Det er også de tanker, jeg har gjort mig.

 8. Casper Lorenzo November 13, 2012 at 10:41 am #

  Fint resultat du har fået dig.

  Ærgeligt at du er blevet nødsaget til Google Adsense annoncer – jeg glæder mig til at se hvad indtjeningen bliver på dem :-).

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.