Gode råd til at arbejde på rejsen


poolSom du måske ved, hvis du har læst med tidligere, er jeg aktiv rejseblogger og selvstændig konsulent. Det giver mig selvsagt en enorm mængde frihed; jeg kan kort og godt arbejde overalt i verden. Jeg skal blot bruge noget (nogenlunde) internet og min Macbook, så er jeg kørende.

Det kan dog være svært at finde motivationen til enten at blogge eller at arbejde for kunder, når man f.eks. sidder med udsigt til Eiffeltårnet på et hotel i Paris. Ikke desto mindre er det nødvendigt at opretholde sin aktivitet, hvis man gerne vil gøre dét at arbejde & rejse til en livsstil. Og det forsøger jeg.

Strukturer opgaverne hjemmefra

Jeg har erfaret, at den største hindring for min produktivitet ganske enkelt er, at jeg ikke har struktureret mine opgaver hjemmefra. Man kan se på det lidt ligesom, når en arbejdsdag skal planlægges – det er ganske enkelt lettere at få gjort arbejdet, hvis man har en god to-do liste.

I samme omfang kan man før sin ferie sætte opgaver ind på givne dage og gerne også deciderede tidspunkter.

Sæt lave mål

Det nytter heller ikke noget, hvis man skyder for langt over målet, når feriens to-do liste udfærdiges. Når jeg er udenlands, så er jeg først og fremmest på ferie, hvorfor jeg ikke gider bruge hele dagen inden døre med at arbejde – det gør jeg derhjemme. Derimod afsætter jeg typisk max 1 time pr dag til arbejde (afhænger naturligvis også af, hvor travlt jeg har med deadlines i perioden).

Det er bedre at lave 1,5 times arbejde, når der kun står 1 time på to-do listen end hvis der stod 2 timer 😉

Gør arbejdet lidt sjovere

Når jeg arbejder på ferier skal det være lidt sjovere end hjemme på kontoret. I skrivende stund sidder jeg faktisk i et fly til Paris, hvor det er svært at gøre oplevelsen særlig morsom, men når jeg i morgen skal lave en SEO rapport for Tonerland og skrive tekster til Bordeogstole, er der uden tvivl enten en god baguette eller et glas lokal rødvin på bordet ved siden af computeren.

Forsøg at gøre arbejdsoplevelsen mere overkommelig ved at handle lidt gode, lokale specialiteter ind. På rejser til London kunne det være en lækker, britisk cider 🙂
Hold fri, når du ikke arbejder

Det her har taget mig et par år at lære. Når jeg er i Danmark tjekker jeg som oftest mails, når jeg får dem, men den grimme vane har jeg endelig fået fralagt mig, når jeg er på ferie. Det er ganske enkelt for dumt, hvis man render rundt og nyder seværdigheder eller strande, men også har et øje på sin mail-indbakke på mobilen.

Hold fri, når du holder fri og så tjek mails i den periode, hvor du har planlagt dit arbejde til. Det burde nok også gøre sig gældende derhjemme.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.