Kristoffer Føns

Derfor kan det være svært at leve med en iværksætter

iværksætter

Dette er et gæsteindlæg af Effecto Aps.

iværksætter

Der skal en ægte mand eller kvinde til at kunne håndtere en iværksætter. 

Rigtig mange danskere er fascineret af iværksætterlivet og har dyb respekt for landets iværksættere. Desværre er det ikke alle, der har gode erfaringer med at date en iværksætter.

I dette gæsteindlæg vil jeg redegøre for, hvorfor det kan være udfordrende at leve med en iværksætter – som kæreste eller ægtefælle. 

Den typiske iværksætter har en travl hverdag

At være iværksætter er ikke bare et fuldtidsjob. Det er en decideret livsstil.

Normale danskere arbejder fra kl. 8 til 16 fra mandag til fredag, men hverdagen ser ofte noget anderledes ud for en iværksætter. Det er i hvert fald ikke usædvanligt, at dedikerede iværksættere arbejder 10-12 timer hver eneste dag.

Med så mange timer på kontoret siger det sig selv, at der er mindre tid til at pleje sine relationer. Dette kan bl.a. gå udover en kæreste eller ægtefælle. 

I nogle tilfælde kan modparten føle sig så nedprioriteret, at han eller hun begynder at tvivle på parforholdet. 

Tvivler du også på din kæreste? Så tag en kærlighedstest og få afklaret, om dig og din udkårne er et godt match. 

Der kan være mange rejsedage

I forlængelse af forrige afsnit omkring at arbejde meget, så er der også mange iværksættere, der har adskillige rejsedage i løbet af et år. Det er dage, hvor du skal affinde dig med at overtage de huslige pligter og sove alene. Dette trives langt fra alle med, hvilket igen kan gøre det svært at være kærester med en iværksætter. 

Er man typen, der nyder sit eget selskab, så er kærestens eller ægtefællens mange rejsedage måske ikke noget problem. Det er ikke desto mindre noget, man bør have med i overvejelserne, inden man indgår et forhold med en berejst iværksætter

Der kan være store økonomiske udsving

Som iværksætter – især som nystartet iværksætter – lever man typisk på et skrabet budget. Der vil som regel være råd til at betale husleje, mad og forsikringer, men heller ikke meget mere end det. Der er selvfølgelig ingen regler uden undtagelser, men faktisk tjener mange iværksættere ikke mere end kontanthjælpsmodtagere. Berlingske.dk har tidligere haft fokus på netop dette. De har f.eks. skrevet om iværksætteren Dennis Drejer, der først efter tre års virksomhedsdrift har udbetalt løn til sig selv. 

Efterhånden vil de fleste selvstændige kunne trække løn ud til sig selv, men man bør fortsat forvente store økonomiske udsving. De fleste virksomheder vil helt naturligt opleve op- og nedture, og det vil naturligvis påvirke iværksætterens indkomst på godt og ondt. 

Du vil ikke altid blive prioriteret højest

Når man bliver kærester eller gifter sig med en iværksætter, så skal man være indstillet på, at man ikke altid vil blive prioriteret højest. Mange iværksættere ser deres virksomhed som deres lille barn, og derfor vil de gå rigtig langt for at få succes. Og på vejen mod succes kan og vil der blive givet afkald på andre vigtige ting.

Har du fortsat mod på at date en iværksætter?

Er du stadig interesseret i at date en iværksætter, så er der selvfølgelig rig mulighed for det. Mange selvstændige erhvervsdrivende har travlt, men ikke så travlt, at de ikke kan date på nettet. 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.