Mobilt bredbånd fra Oister på MacBook Air 2012

Jeg er sur. Jeg købte Oister mobilt bredbånd til min MacBook Air købt i juni 2012, altså den senest version af computeren fra Apple. Det virker bare ikke.

Jeg havde brug for noget mobilt bredbånd, da jeg efterhånden spenderer en del tid i diverse tog, på cafeer og ude hos kunder. Hidtil har jeg brugt min iPhone som hotspot, hvilket egentlig har fungeret udmærket, men jeg har brug for flere GB og valgte en løsning fra Oister.

Jeg købte mobilt bredbånd fra Oister til min MacBook Air, der skulle sikre mig 20 GB om måneden for 159,-. En ganske fin løsning, som gerne skulle give mig masser af ekstra internetbrug. Det viste sig dog, at Oister ikke kan levere mobilt internet til min MacBook Air 2012.

Oister på nye MacBooks

Da jeg modtog pakken med min lille pind, fulgte jeg instruktionerne og var klar til at gå online. Intet skete dog, hvilket selvsagt frustrerede mig. Jeg gik derfor på min iPhones internet og forsøgte at finde en løsning, da der intet stod i de medfølgende papirer – de var udelukkende optimeret til PC-brugere. Alene det fik mine alarmklokker til at ringe, da der vist efterhånden er mere end et par Mac-brugere i Danmark.

På Oisters hjemmeside er der en guide til at få mobilt internet på en MacBook, der er faktisk flere – hvoraf jeg fandt ud af, at den ene var fra 2008, men der var også en nyere version, som henvendte sig specifikt mod MacBooks købt efter juni 2012. Denne guide viste sig dog heller ikke at virke, så jeg ringede til Oisters kundeservice. De har kun telefon åben 4 timer om dagen, så jeg ringede naturligvis i deres middagspause, men kom efterfølgende igennem.

Her fortalte Oister-medarbejderen, at mobilt bredbånd fra Oister stort set ikke fungerer på MacBooks fra senere end juni 2012. På trods af, at der altså er en decideret guide på Oisters hjemmeside (find den her: http://www.oister.dk/Kundeservice/Mobilt-bredband/Hjalp-til-Mobilt-Bredband/Mac/Lion-og-Moutian-Lion/ ). Derfor foreslog medarbejderen, at jeg brugte min 14 dages returret og fik mine penge igen.

Oister mobilt bredbånd virker ikke på MacBook

Det var en oplysning, der i den grad fik mit humør til at skifte fra ‘lettere irriteret’ til ‘decideret rasende’. Jeg forstår simpelthen ikke, hvordan en virksomhed kan sælge et produkt og ikke fortælle med kæmpe bogstaver, at det altså ikke virker på visse enheder. Det er da fuldstændig vanvittigt.

Nu har jeg brugt 10 minutter på at advare læsere her på min blog og jeg vil fremover advare alle mod at købe mobilt bredbånd fra Oister – uanset om de har Mac eller PC. Nu gider jeg ikke bruge mere krudt på et så elendigt foretagende.

 

2 Responses to “Mobilt bredbånd fra Oister på MacBook Air 2012”

 1. F. Valerie June 1, 2013 at 6:30 pm #

  Meget nyttigt indlæg! Jeg har lige fået ny bærbar (mac) og på min gamle brugte jeg Oister som løsning til mobilt bredbånd. Nu hvor jeg ville sætte den til min nye, fungerede det ikke. Kan du fortælle mig hvad du bruger i stedet?

  • Kristoffer Føns July 12, 2013 at 7:34 pm #

   Hey

   Jep, jeg købte mobilt bredbånd fra 3 i stedet og det fungerer som det skal.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.