Hermed præsenteres: Online indtjening 2012 (og Kristoffer Føns)

For en uge siden modtog jeg en udfordring fra en kammerat – hvem når først 5000 kr om måneden i Adsense/Affiliate-indtjening. Den udfordring accepterede jeg med det samme, købte et domænenavn, satte WordPress op og begyndte at skrive lange artikler. Hermed præsenteres projekt Online indtjening 2012. 

Før jeg går i dybden med projektet, må jeg hellere introducere mig selv ordentligt. Mit navn er Kristoffer Føns, jeg er 19 år gammel og arbejder fuldtids som freelance skribent. Jeg skriver SEO-artikler og tekster til mange forskellige websites, shops og blogs. Det gør jeg fra mit kælderværelse i verdens navle, Kværndrup på Midtfyn.

Jeg startede mit virke som skribent i januar 2011. På iværksætter-forummet Amino faldt jeg over en gut, der tilbød såkaldte ‘SEO-artikler”. Da jeg både var begyndt at interessere mig for søgemaskineoptimering (SEO) og samtidig havde en drøm om at blive journalist, tjekkede jeg selvfølgelig den her gut ud. Hvis jeg havde siddet på en stol, var jeg sgu nok faldet ned af den. Heldigvis sad jeg i min sofa, mens jeg så den ene stave- og kommafejl efter den anden på ham fyrens hjemmeside. Hvordan satan kunne han kalde sig skribent og tage penge for sit elendige arbejde?

Han havde åbenbart succes og mange kunder. Det gjorde mig faktisk lidt sur. På det tidspunkt havde jeg intet fast arbejde og jeg kunne virkelig godt bruge en stak penge. Så jeg oprettede et indlæg på Amino (se mit gamle indlæg her), hvor jeg forklarede om mig selv og tilbød billige SEO artikler.

BUM! Efter en time lå der 4-5 mails i min indbakke og jeg kunne komme i gang med arbejdet. Det er faktisk lidt morsomt, at den første person, der skrev til mig efter mit første indlæg, stadig er min bedste ‘kunde’ (han får også enorm rabat i forhold til andre dødelige folk og firmaer).

Sådan kom jeg i gang med at tjene penge over nettet. Og jeg er sgu lidt stolt af, at jeg på nuværende tidspunkt, efter mange hundrede skrevne artikler, faktisk kun har oplevet én være utilfreds med mit arbejde. Det var forresten en webshop-ejer, der vist havde regnet med en tekst fra en tekstforfatter med en fin uddannelse – utroligt hvad han forventede fra en 18-årig gymnasieelev, der tog 75 kroner for en tekst.

Nå men, jeg skulle naturligvis også i gang med at tjene penge på hjemmesider. Det er vel de færreste, der ikke er tiltalt af tanken om passiv indtjening. Min første hjemmeside var om højskoler, men den solgte jeg. Jeg havde også en, hvor jeg skrev guides til alt muligt (naturligvis med det ene øje på søgeordsværktøjet fra Google AdWords), men den solgte jeg også. Jeg kastede mig over et større projekt – en side om London, men den har jeg også lige solgt.

Nu er jeg klar til at kaste mig 100% helhjertet ind i projekt Online indtjening 2012. 

Online indtjening 2012 – en konkurrence mellem unge iværksættere

Som nævnt øverst i indlægget, blev jeg for godt en uge siden udfordret. Målet er klart: den der først skaber 5000 kr i indtjening på sit website vinder. Udfordringen kom fra min gamle fransk-klassekammerat, Halfdan Timm. Det er lidt sjovt, at det faktisk var mig, der satte stodderen i gang med at tjene penge på nettet, men at det er ham, der nu er foran mig og har over 50 hjemmesider, der alle laver penge til ham. Hvordan jeg fik ham i gang? Jeg skulle holde et foredrag om et selvvalgt emne i fransk på vores gymnasium. Jeg kan ikke tale fransk, men valgte at snakke om min nye hjemmeside, der handlede om højskoler. Ingen fattede noget, men Halfdan spurgte efterfølgende ind til ‘det der med reklamer fra Google’. Sådan, en stjerne var født.

Se vores sider

Jeg kaster mig ind i konkurrencen med Pengeweb.dk (logo er på vej fra en fyr på Fiverr)

Halfdan deltager med Kreditnet.dk

Alexander Overgaard med Fed-Sundhed.dk

Stephan Anhøj har Motionogmad.dk

Halfdan og jeg har valgt en herlig ‘niche’, hvor vi ved, at der er en helvedes masse penge at hente. Vi ved naturligvis også, at det er pissesvært og at konkurrencen er benhård, men hvad fanden – nu kaster vi os ud i det, giver den en skalle og så tjener vi enten en masse penge eller også har vi spildt en masse tid… Nej, naturligvis har vi ikke det.

Jeg elsker det her. Man kan lave en hjemmeside, skrive en masse artikler, linkbuilde efter bedste evne og wupti, så kommer der stille og roligt penge på kontoen. Det er fedt og jeg forstår ikke, at mine ‘normale’ venner ikke ser lyset og kommer i gang med at tjene penge på en hjemmeside ( 🙂 ).

Jeg glæder mig rigtig meget til at følge mit eget nye website, udveksle erfaringer med de andre i konkurrencen og forhåbentlig tjene en fandens masse penge. Jeg vil løbende opdatere bloggen her med statistik – både besøgstal og indtjening, så folket kan følge med.

Hvis du har læst samtlige 800-ord, må du næsten have gjort dig en tanke eller to om mig og/eller projektet. Fang mig på Google+ og smid en kommentar her på bloggen – også selvom du bare skriver ‘Godt indlæg’, kalder dig selv ‘Køb Bjørneskind online’ og linker til din webshop med dejligt bjørneskind. 🙂

Opdateret: Så kom der også en debat på Amino om vores lille konkurrence.

19 Responses to “Hermed præsenteres: Online indtjening 2012 (og Kristoffer Føns)”

 1. Alexander Overgaard December 15, 2011 at 1:30 pm #

  Hey Kristoffer

  Jeg undlader at kalde mig Bjørneskind, men jeg kan nu alligevel ikke undgå at lave et link. Nå, det var slet ikke det, det handlede om. :b

  Jeg ville egentlig bare lige rose dig for dit indlæg! Selv om det er en mundfuld på 800-ord, er det en fornøjelse at læse! God vind i konkurrencen – du får brug for den! 😉

  Mvh Alexander

  • Kristoffer Føns December 15, 2011 at 11:22 pm #

   Links er også herlige.

   Tak for de pæne ord. Lige over – det bliver spændende 🙂

 2. klasu December 16, 2011 at 9:02 am #

  Rigtig spændene projekt, som jeg helt bestemt vil følge.

  Hvor lang tid regner i selv med der går før der er en konkurrence vinder? 1 år 2 år? eller andet?

  • Kristoffer Føns December 16, 2011 at 9:08 am #

   Hey there – fedt at du følger med!

   Det er svært at sige. Måske er jeg naiv, men med en virkelig seriøs indsats, tror jeg på, at det er muligt at komme i hvert fald op omkring de 5000, når det atter bliver sommer i Danmark.

   Muligvis naivt, men jeg håber på det.

  • Halfdan Timm December 16, 2011 at 1:45 pm #

   Jeg holder mig enig med Kristoffer på det punkt; med en seriøs indsats og især en dedikeret indsats, så er det absolut muligt at opnå på 4-6 måneder. Det vil i hvert fald være mit mål. Jeg mener efterhånden, at jeg ved nok om online marketing til, at det burde kunne lade sig gøre.

 3. Preben December 17, 2011 at 8:43 am #

  Hej Kristoffer.

  Jeg har et spørgsmål jeg gerne vil stille til dig, om hvordan du startede. Jeg vil gerne vide hvornår du begyndte at tage penge for dine artikler, efter du for alvor læste om SEO? Altså, hvornår kunne du kalde dine artikler for “SEO-artikler”?

 4. Kristoffer Føns December 17, 2011 at 12:28 pm #

  Davs Preben,

  Jeg stødte vist første gang på SEO et halvt års tid før jeg gik i gang som skribent. Slugte naturligvis en masse bøger og har siden været fast læser af alle de store danske SEO-blogs, mens jeg også har eksperimenteret på egne sites.

  Jeg har det faktisk også lidt underligt med beskrivelsen ‘SEO-artikel’. Udover keyword density, underoverskrifter og lidt andre småting, er der jo ikke så meget, der adskiller en såkaldt SEO-artikel fra en ganske almindelig tekst. Det er dog rammende, at en SEO-artikel er billig og typisk benyttes på en hjemmeside, der er lavet for at tjene penge.

  Sådan ser jeg i hvert fald på det.

 5. Heine December 19, 2011 at 2:04 pm #

  Hej Kristoffer,

  Er din side ikke nede pt?
  – så tjener den i hvert fald ikke mange penge 🙂

  Held og lykke med projektet. Jeg vil følge din blog her meget tæt!

 6. Kristoffer Føns December 19, 2011 at 8:37 pm #

  Hej Heine,

  Jo – og for filan, hvor det dog irriterer mig. Sagen er den, at den skal redelegeres fra en kammerats konto til min egen. Det kan vi åbenbart ikke finde ud af 😀 Det tager i hvert fald sin tid…

  Men fedt, at du læser med.

  • Jimmy December 20, 2011 at 11:11 am #

   Det var da længe det tog.!! 🙁

   Måske et dumt spørgsmål, nu har du husket at ændre dns hos DK-Hostmaster.
   Har nemlig selv prøvet at sidde i den situation, at min side ikke blev flyttet. Fandt dog frem til at jeg lige havde glemt at ændre dns’ en. UPS.! 😉

   • Kristoffer Føns December 20, 2011 at 3:39 pm #

    Ja, det er done. Den er vist også så småt ved at komme op at køre igen… 🙂

 7. Mads December 20, 2011 at 2:19 am #

  Super fedt projekt – jeg følger med 🙂

 8. Hanne Sørensen December 25, 2011 at 3:39 am #

  Synes det er en super konkurrence i har fået sat igang og glæder mig til at følge den. Det bliver spændende at se hvor hurtigt det er muligt for jer at få jeres indtægt til at stige:-)

 9. Jesper December 25, 2011 at 1:57 pm #

  Virkelig et fedt projekt, hvornår kommer næste indlæg ? 🙂

  • Kristoffer Føns December 26, 2011 at 3:36 pm #

   Hey Jesper,

   Min side har været nede i halvanden uge – SKIDT! Så der er ikke sket det store, men jeg kommer med en opdatering, når december er afsluttet.

 10. Jesper December 26, 2011 at 6:09 pm #

  Det var ærgeligt :/ Tænkte på, hvad bliver frekvensen af artikler om bloggen ? en gang om ugen, eller om måned…

  • Kristoffer Føns December 27, 2011 at 12:51 pm #

   Hmm. Det har jeg ikke lige lagt mig fast på. Umiddelbart kommer der i hvert fald en indtjeningsrapport hver måned. Derudover regner jeg også med, at jeg kommer med lidt løbende info, hvis der f.eks. har været en helt vild dag eller jeg bare lige vil fortælle noget fedt 🙂

 11. Jonas June 2, 2012 at 2:20 pm #

  Okay, det er måske ret sent i forhold til de sidste kommentarer at smide en kommentar, men jeg gør det alligevel. Og jeg kalder mig intet med et nøgleord, men linker alligevel.

  For det første, fedt! Fedt at høre om så hurtige resultater med dine artikler. Jeg lavede selv lignende stunt for nogen dage siden, hvor jeg søgte en der kendte med med noget SEO, og fortalte lidt om mig selv. Tænk engang, uden større erfaring, blev jeg tilbudt arbejde udelukkende på min ærlighed.

  Angående de venner som du nævner ‘ikke ser lyset’, eller måske så lyset, da indlægget nu alligevel er ret gammelt, så se sådan her på det; flere affiliate kroner til dig. 😉

 12. Steffen June 2, 2012 at 7:29 pm #

  Spændende at følge din historie. Det lyder super spændende med alle dine artikler og udviklingen med dine egne hjemmeside.
  Denne konkurrence var et super fedt initiativ. Vi må have gang i nogle flere konkurrencer 🙂

  Rigtig god vind i sejlene fremover…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.