Sådan kunne balladen på Brøndby Stadion være undgået

Det er ikke mange timer siden, Brøndby IF vandt 1-0 over Football Club København på Brøndby Stadion. Allerede nu er fokus dog fjernet fra kampen i og med, at Brøndbys fans praktiserede den gammelkendte disciplin ‘pitch-invasion’.

Som det tydeligt ses på diverse TV-billederne starter Brøndbys fans med at gå ind på banen og fejre sejren med spillerne. Det kan diskuteres, hvorvidt det er hensigtsmæssigt, men umiddelbart er der ingen fare på færde. Allerede her bør politiet dog være på mærkerne og sende deres folk ind på stadion.

Havde denne pitch-invasion sket til en hvilken som helst anden kamp, var der blevet festet lidt med spillerne og kort tid efter havde Brøndbys fans returneret til tribunerne og forladt stadion i ro og mag.

Som bekendt var aftenens kamp dog af anderledes karakter. Det var et derby, hvilket betyder, at følelserne i allerhøjeste grad sidder udenpå tøjet. Brøndby og fck fans hader hinanden som pesten – det ved alle, også politiet. Derfor burde de med det samme have sendt en enhed ind på banen, dannet en linje og dermed afskåret Brøndbys fans fra at nå i nærheden af fck’s.

Ballade på Brøndby Stadion?

Det er svært at sige om de mange hundrede mennesker, der løb ned mod fck-enden rent faktisk er frådende hooligans, der udelukkende ville i nævekamp. Mit bud er, at hovedparten blev grebet af stemningen og så sit snit til at håne de forhadte modstandere, der har haft overtaget (på banen) i 7 år. At det eskalerer, er uundgåeligt, når politiet ikke lægger sig imellem.

Som det ses på nedenstående video, kan det nemt og hurtigt lade sig gøre for politiet at adskille modstanderfans. Videoen er fra en kamp mellem Rapid Wien & Austria Wien. Den viser tydeligt, hvordan en hurtig reaktion fra politiet kan adskille to grupper.

Min bøn til de danske journalister går på, at den hårde linje mod fodboldfans droppes. Aftenens begivenheder på Brøndby Stadion var ikke smukke og der var også voldelige tilhængere fra begge lejre til stede, men man bør ikke lukke øjnene for inkompetente politikorps, når de nu så åbenlyst er at finde til fodboldkampe i Danmark.

5 Responses to “Sådan kunne balladen på Brøndby Stadion være undgået”

 1. Lars November 29, 2012 at 12:11 am #

  At politiet i anden omgang burde have grebet hurtigere ind er rigtigt. Men de fans skal slet ikke ind på banen. De rendte jo allerede rundt bag målet inden der var fløjtet af. Der må være nogle kontrollører og vagter der står til røvfuld.

  Sikkerhedschefen i denne artikel har helt ret:
  http://ekstrabladet.dk/sport/fodbold/dansk_fodbold/dbupokalen/article1874018.ece

  Gad vide hvad konsekvensen bliver. De har jo ingen penge hvis det skulle blive til bøder.

  • Kristoffer Føns November 29, 2012 at 10:11 am #

   Anden omgang?

   Selvfølgelig bør fans ikke kunne trænge ind på banen, men i første omgang er det jo et job for kontrollørerne. Jeg har snakket med flere fans, der var på stadion, hvor den ene fortæller, at det er første gang i 16 år, at der har været så få kontrollører foran Sydsiden/Faxe-tribunen. Det er under al kritik.

   Emil Bakkendorff er umulig at tage seriøs og har været det siden 1998. Hovedparten af de fans, der løb på banen er ganske almindelige mennesker, der bare ville ind og fejre sejren med spillerne. Nu er der også kommet masser af video online & det er tydeligt at se, at de, da de når ned i FC’s ende, udelukkende står og synger og danser.

 2. Anders November 29, 2012 at 6:35 am #

  Det burde være sådan, at hvis en fan løber ind på banen, bliver holdet – som denne fan tilhører – dømt som tabere i kampen. Lidt ligesom da Danmark blev dømt tabere mod Sverige.
  Og det er selvom at alt dette skete EFTER kampen. Tilskuere skal slet ikke opholde sig på banen, uanset tidspunkt.

  • Kristoffer Føns November 29, 2012 at 10:13 am #

   Hvad så, hvis jeg tager en fck-trøje på og går på banen, når de spiller en vigtig kamp?

   Det holder ikke og er også forsøgt i Sverige (dog i forbindelse med krudt) – det holdt naturligvis ikke og ‘loven’ er fjernet igen.

 3. Lars November 29, 2012 at 5:13 pm #

  Præcis. Kontrollørene har et kæmpe ansvar og er der for få er det sikkerhedschefens ansvar.
  Samtidig synes jeg generelt at fansne – uanset trøje – har lige lovligt travlt med at fralægge sig ansvar.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.